Doktora Sor





Telefon: 0312 443 0 337
WhatsApp: 0532 745 26 28

E-posta: info@estenik.com.tr

Adres: Tepe Prime Avenue B Blok No:34 Eskişehir Yolu Çankaya / Ankara

Leke Çıkarma

Leke Çıkarma ve Leke Tedavisi Ankara
Leke Çıkarma ve Leke Tedavisi Ankara

Leke Nasıl Oluşur ve Leke Tedavisi Nedir?

Vücuttaki leke normalde vücudumuzun doğal yapısı içerisinde yer alan ve cildimize rengini veren melanin adlı pigmentin bir bölgede normalden fazla olarak birikmesiyle oluşur. Lekelerin oluşum sebepleri çeşitlilik arz etmektedir. Bunlardan bazıları, doğuştan, hamilelikten, ilaçtan, güneşe bağlı olarak oluşan lekelerdir.

Leke Yüzeysel Mi Derin Midir?

Doktora başvurma ve kontrol aşamasında öncelikli olarak lekenin yüzeysel mi yoksa derin mi olduğu tespit edilmelidir. Oluştuğu bölgede birden çok noktada görünen leke hem derin hem de yüzeysel olabilmektedir. Bu yüzden vücutta oluşan lekelerin tedavi aşamasında hem yüzeysel lekeler için öngörülen tedaviler hem de derinde oluşan lekelerin tedavileri birlikte uygulanabilmektedir. Bu sebepten ötürü tek başına peeling uygulamak çoğu zaman lekeleri sadece azaltabilir ama tamamen ortadan kaldıramaz.

Leke Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Kliniğimizde uygulanan leke tedavileri;

1.Karbon Peeling;

Ciltteki melanin sayısını azaltmaya yönelik olan bu uygulama bu sayede vücuttaki lekelerin renginin açılmasını hedefler. Bu uygulama tek seansta sonuç verememektedir. Genellikle bir hafta arayla 6 ya da 8 seans uygulanarak kalıcı çözüm elde edilebilmektedir. Bu uygulama sonucu cilt adeta kendini yenilemekte, canlılık ve parlaklık kazanmaktadır. Bu durum kişinin psikolojik olarak da iyi hissetmesini sağlayacaktır.

2.Q-Swidged Nd Yağ Lazeri;

İlk aşamada bahsettiğimiz cildin derin kısımlarında yer alan hücrelerindeki aşırı melanin üzerinde oldukça etkilidir. Lazer bir bölgeye uygulandığından normal olan melanin de zarar görebileceği akıllara gelse de son teknoloji ürünü olan bu lazer normal melanin yapısına zarar vermemektedir. Tavsiye edilen seans sayısı altıdır. Bu seanslar doktor kontrolü eşliğinde birer ya da ikişer hafta aralıklarla gerçekleştirilmelidir.

3.Glikolik Asit Peeling;

Cildin yüzeyinde koyu renk oluşturan melanin katmanını azaltmak için kullanılan yöntemdir. Operasyon esnasında kullanılan peeling de glikolik asit oranı %70’lerdedir. Tek seansta kalıcı çözüm elde edilememekte olup arka arkaya seanslar sıralanmalıdır.

4.CO2 Fraksiyonel Lazer;

Bu operasyon sayesinde ciltte bir kata yakın yenilenme sağlanmaktadır. Bu sebeple hem yüzeysel hem de derindeki izler açısından oldukça etkilidir.