Doktora Sor





Telefon: 0312 443 0 337
WhatsApp: 0532 745 26 28

E-posta: info@estenik.com.tr

Adres: Tepe Prime Avenue B Blok No:34 Eskişehir Yolu Çankaya / Ankara

Peeling

Sözcük anlamı olarak soyularak yenileme, temizleme demektir. Cildin temel anlamda soyularak temizlenmesini ve yenilenmesini sağlayan eylemdir. Peeling için farklı doğal ürün ve yöntemlerle birlikte birçok kimyasal yöntemli temizleme olağanı bulunur. Ayrıca lazer yöntemiyle de peeling işlemi mevcuttur. Cilt kusurlarının düzeltilip, giderilmesine yönelik sunulan bu eylem yüzeysel ve derinsel peeling uygulaması olarak istenildiği ölçülerde yapılabilmektedir.

Peeling Uygulaması Ankara

Yüzeysel Peeling: Bu uygulamanın temel gayesi cildin çok daha bakımlı ve canlı görünmesini sağlamaktır. Cildi üst tabakadan soyup, alt deriden de yeni derinin gelmesini sağlamaktadır. Düşük odaklı olmasından dolayı iyileşme etkisi fark edilmeyecektir. Çünkü fark edilmeyecek düzeyde hızlıdır. İşlem sonrası bireyin gündelik yaşamına dönmesi kolaydır. Yüzeysel Peeling uygulamasında çağımızda kullanılmakta olan temel madde AHA olarak bilinen glikolik asittir. Ayrıca salisilik asit ve mandelik asit de uygulamada kullanıldığı diğer kimyasallardır. Çoğunlukla leke tedavisinde başarı sunar.

Peeling Nasıl Yapılır?

Kimyasalla cilt iyice temizlenir. Makyaj ve diğer benzer özellikteki kozmetik ürünler ciltten ayrıştırılıp, uzaklaştırılır. Bu kimyasal ajan olarak adlandırılan ürün, ince bir fırça veya pamuklu çubuk vasıtasıyla cilde sürülür. 3 – 4 dakika sonra yüz bol suyla yıkanmalı, kimyasal üründen arındırılmalıdır. Peeling sonrasında yüzde hissedilebilir veya görülür bir kabuklanma yahut soyulma yaşanmaz. Cilt bakımı ve sağlığı için nemlendirici krem ve güneş koruyucu uygulanmalıdır.

UYARI: Uçuk, keloid veya hipertrofik skar gibi kötü ve ciddi yaraları bulunan kişilere, radyoterapi tedavisi gören kimselerle birlikte siğili bulunan kişilere kesinlikle kimyasal peeling uygulanmamalıdır.

Yüzeysel peeling, cildi soyarak temizlik etkisi sunar. Leke, akne, cilt kırışıklığı ve cilt kalınlaşması gibi cilt kusurlarının tedavisinde kullanılır.

Derin (Derinsel) Peeling: Cilde gençlik kazandırmak, görünüşünce gerçek manada iyileşme ve düzeltme sağlayan tedavi türüdür. Ciltteki kırışıklıkların, akne ve akne izlerinin giderilmesiyle birlikte lekelerin giderilmesinde etkilidir. Cildin tam manada gençleştirilmesine yardımcı özel uygulamadır. Bu uygulamada çoğunlukla triklosetik asit (TCA), fenol ve %70 oranında glikolik asit kullanılmaktadır. Uygulama esnasında hafif oranda yanma hissedilebilmektedir.

Cilt Peeling’i Sonrası Bakım

Cilt temizliği, sonra kimyasal ajanla ince pamuklu bir çubuk vasıtasıyla cilde sürülmesi evresi uygulanır. Ciltte beyazlaşma görülüp, ajanın dozajı hakkında doktora bilgi verilir. Kimi zaman mavi ton içeren boyalarla karıştırılıp, renk değişimi elde edilebilir. İşlem sonrası ciltte yangı ve şişme kaçınılmaz olacaktır. Cilt kahverengi bir görünüm alacak, 3 – 5 gün içerisinde soyulma tamamlanacaktır. Ardından cilt zamanla normale dönecektir. İşlemin akabinde bir müddet güneş koruyucu özelliğe sahip kremler, yoğun nemlendiriciler kullanılmalıdır.