Doktora Sor





Telefon: 0312 443 0 337
WhatsApp: 0532 745 26 28

E-posta: info@estenik.com.tr

Adres: Tepe Prime Avenue B Blok No:34 Eskişehir Yolu Çankaya / Ankara

Terleme Tedavisi (Hiperhidroz)

Her canlıda olmazsa olmaz olan doğal bir olgudur terleme. Cinsiyet, bölge ve kişiye göre de oranı değişim gösterir. Sağlık açısından herhangi bir zararı, sakıncası olmasa da sosyal ve psikolojik olarak olumsuz etkileri bulunur. Aşırı terleme durumu günümüz toplumunda durum veya halden ziyade sorun olmuştur. Ciddi düzeyde koku, rahatsızlık, deri hastalığı ve sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Terleme durumu değil, terlemenin sonrasında oluşan etkenlerden kaynaklıdır. Aşırı terleme  ciddi kişisel ve psikolojik sorunlar doğurabilmektedir. İş, okul, sosyal yaşam ve aile ortamında kişilerde güven ve sosyal rahatsızlıklara neden olabilmektedir.

 

Terleme Tedavisi (Hiperhidroz)

Aşırı terleme sorunu olan insanlarda tokalaşmama, yakın durmama, sıcak mevsimlerde sosyal olamama, kıyafet seçiminde kısıtlı davranma, istedikleri ayakkabıları almakta tedirgin davranma, rahat giyinmeme, aşk ve toplu yaşamda özgüven eksikliği gösterme gibi ciddi sosyal sorunlar içinde yaşam sürdürme gibi durumlar gözlemlenmiştir. Botoks tedavisi terleme sorununun da üstesinden gelmektedir. Botoksun uzmanı Doç. Dr. Zühtü Demir, mucize etkiler ortaya koyacak operasyonlara imza atmış ve ilkleri oluşturmuştur. 10 dakikalık başarılı bir uygulamayla aşırı terlemeye son verilmekte ve kişilerin normal hayata adapte olması kolaylaştırılmaktadır.

Terlemenin Nedenleri

Terlemenin birçok farklı nedeni vardır. Bunlardan bazıları; sıcak havalar, aşırı ağır yük kaldırma, hızlı hareketler, kalp atışlarının hızlanması, heyecan, korku, tedirginlik gibi duygusal tepkimeler, psikolojik bunalım, stres ve daha birçok farklı nitelik terlemeye neden olmaktadır. Erkekler kadınlara nazaran çok daha hızlı ve sık terler. Terleme, çoğunlukla koltuk altı, genital bölge, ayak ve avuç içlerinde meydana gelir. Bazı meslekler için terleme sorun teşkil etmiyor olabilir ama beyaz yakalılar için ciddi sorun teşkil eder. Çoğu kişi için de geceleri veya gün batımında terleme görülür. Bu durum ciddi rahatsızlıklar oluşturabilmektedir.

Ayrıca sıkça aşırı terleme ciddi sağlık sorunlarının da habercisidir. Şeker, tansiyon, hipertansiyon, hiperaktif, stres, psikolojik birçok hastalığın habercisidir. Bu hastalıklara önlem almak için terlemenin kontrol altına alınması gerekir. Kimi insan ilaç veya bazı kozmetiklerle bu sorunu çözmeye çalışır. Evvela koku giderici kozmetikler geçici çözüm sunar ve sadece koku odaklı işlev gösterir. Ancak kokudan ziyade kokunun etken maddelerinin ve aşırı terleme kaynağının kökten çözülmesi önemlidir. Botoks tüm bu zahmetli işleri 10 dakikalık tedavi ile çözmektedir. Uçsuz bucaksız kozmetik uygulamalara, maliyetli ilaç tedavilerine vb. gerek kalmadan aşırı terleme sorunu çözülmekte ve kontrollü bir ter akışı sağlanmaktadır

Botoksun Terlemeyi Önleme Yöntemi

Botulinum toksini ter bezlerine giren sinir uyarı sistemine müdahalede bulunarak geçici olarak devre dışı kalmasını sağlar. Bu sayede de terleme önlenir.

Botoksun vücutta aşırı terlemeyi önlediği bölge ve durumlar

Botoks ile koltuk altı, el ve ayak, bilek, ayak tabanı ve benzeri bölgelerde oluşan aşırı terlemeye karşı önleyici etki oluşturulmaktadır. Çoğunlukla koltuk altı ve ayak terlemesine karşı rahatsızlık duyan hastaların başvurduğu tedavi türüdür botoks.

Aşırı Terlemeye Karşı Botoks Nasıl Uygulanır?

Öncelikle botoks işlemi alanında uzman doktorlarca yapılmalıdır. İşlemin yapılacağı vücut bölgesi anestezik bir krem ile uyuşturulur. Sonra çok ince düzeyde iğnelerle botoks cilt altına verilir. Uyuşturma durumu sayesinde acı çok az hissedilir. Bir – iki gün içerisinde yavaş yavaş, botoks terlemeye karşı etki gösterir. 2 hafta içinde de terleme sorunu yaşayan kişi rahatsızlıktan kurtulacaktır.

Aşırı Terlemeye Karşı Botoksun Etki Süresi

Botoks uygulamasının aşırı terlemeyi 4 ila 6 ay süre boyunca önlemektedir. Botoks uygulandıkça, tekrar edildikçe etki süresi de artmaktadır.

Terlemenin Ortadan Kaldırılması Sorun Teşkil Eder mi?

Vücudun birçok kısmında ter bezi bulunur. Terleme işlevi tamamen durdurulmadığı için, sadece kısıtlı bazı bölgelerde engelleme söz konusu olduğu için herhangi bir sorun teşkil etmez.

Terlemeyi Önlemek İçin Botoks Zararlı mıdır?

Uygulanacak olan botoks bölgesel olup, dolaşıma katılmaz. Vücuda da herhangi bir zarar vermemekte ve hatta sağlığa faydası söz konusudur. Botoks uygulamasında en önemli olan deneyimli ve uzman doktorlardan destek alınmasıdır. Aksi durumda belirtilen bütün nitelikler geçersiz olup, ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşılabilir.

Botoks Kimlere Yapılmaz?

Hamile, emzikli anne ve cilt üzerinde iltihaplanma, alerji, enfeksiyonu olan hastalara uygulanmaz. Myasthenia Gravis, yani kaslarda görülen kas zayıflığı olan kişilere, nörolojik hastalara, aminoglikozit türü antibiyotik kullanan kişilere asla botoks tedavisi uygulanmaz.

Terleme tedavisinde cerrahi yöntemlerin zararları

Aşırı terlemeye karşı botoks tedavisinde hiç bir yan etki görülmezken, cerrahi yöntemli tedavilerde hastaların ortalama %84’ünde tepkime olarak vücudun belli kısımlarında ciddi ve kalıcı terleme yahut hasarlar gözlenmiştir. Bir kısımda terleme durdurulurken, farklı bir bölgede terleme artmaktadır. Hastanede yatma zorunluluğu getirmesi, genel anestezi altında işlemin yapılması, yüksek maliyet gerektirmesi, işlem sonrasında ufak da olsa bir yara izinin kalması cerrahi yöntemli tedaviyi pek avantajlı göstermemektedir. Daha birçok olumsuz etkilerinden dolayı çoğu kişi artık botoksla bu sorunun üstesinden gelmeye başlamıştır.